E-tyttöjen Kauriiden pelissä huimaa kehitystä

21.2.2023

Kuusamon Pallo Karhujen vieraiksi lähdettiin lauantaina 18. helmikuuta aamuvarhaisella. Päivästä oli tulossa pitkä. Kuusamoon saavuttiin hyvissä ajoin ja ehdimme ulkoilla ennen pelien alkua.

Ensimmäisenä vastaan tuli Arctic Volleyn poikajoukkue Revontulet. Peli oli tasaista ja nähtiin hienoja onnistumisia puolin ja toisin. Ensimmäisen erän ArVo vei 25-23. Toisessa erässä tytöt tsemppasivat toisiaan ja lopputulos oli voitto 25-21. Jatkoerässä tytöiltä nähtiin taas loistavia onnistumisia, mutta voitontahto oli pojilla kovempi ja pisteet heille 15-11. Lopputulos ArVolle 2-1.

Toisessa pelissä vastaan tuli kotijoukkue Pallo Karhujen Vihreät- joukkue. Vastustaja tiedettiin kovaksi, mutta peliin lähdettiin hyvillä mielin. Ensimmäinen erä PaKalle 25-8. Toisessa erässä tytöt piristyivät ja näimme muutamia hyviä palloralleja, jolloin peli pysyi tasaisena. Erä kuitenkin PaKalle 25-12, peli 2-0. Turnauksen huippuhetki tytöille oli, kun PaKan valmentaja kehui Kauriiden pelaamisen kehitystä huikeaksi.

Kolmannessa pelissä kohdattiin ArVon Supertytöt. Peli oli todella tasaista. Kauriilta nähtiin hyviä aloitussyöttöjä, liikettä ja jopa opittiin lukemaan vastustajan taktiikkaa. Tämä oli ehdottomasti parhainta peliä turnauksessa eikä voitto ollut kaukana. Peli ArVon tytöille 2-1 (21-25, 25-22, 15-13).

Tyttöjen peli on kehittynyt reilussa kuukaudessa jättiläisen askelin. Aloitussyötöt ovat varmempia, pallon alle uskalletaan liikkua ja hyökkäys sujuu jo paremmin.

Turnauksen aloituspalaverissa sovittiin yhteiset kriteerit tsemppipalkinnon saajalle. Ne olivat kasvu ja kehitys syksystä tähän asti. Mielestäni näillä kriteereillä koko joukkue olisi ansainnut tsemppipalkinnon!

Päätimme kuitenkin antaa turnauksen tsemppipalkinnon Ella Raaskalle, joka jaksoi tsempata tyttöjä koko pitkän päivän ja muistutteli hymystä pelikentällä.

Kuukauden päästä pelataan lohkon viimeinen turnaus Rovaniemellä. Sinne lähdetään hymyssä suin ja rennolla fiiliksellä.